Kabócafotó a Facebookon

A fotózásról

A fotózás menete


A fotózás nagyjából 1,5-2 órát vesz igénybe. Természetesen kisebb babáknál alkalmazkodom a korgó pocihoz (bármikor tarthatunk szünetet). Nagyobbaknál érdemes közvetlenül alvás utáni időpontot megbeszélni, hogy még véletlenül se legyen nyűgös a gyermek (ha valami miatt ez mégis bekövetkezik, beiktatunk egy "esőnapot"). A fotózást követően néhány képet felteszek a blogomra (természetesen csak a szülő engedélyével). Így nem kell egy egész hetet várni a fotókra (én is rettenetesen vártam az esküvőnkön készült képeket, és nagyon örültem, hogy legalább néhányat nézegethettem). A feldolgozott képeket ezután 1 hét múlva postázom. Ha szeretnétek papírképet és/vagy fotókönyvet is rendelni (részletek az árak menüpont alatt), a határidő 2-3 hétre nő.

Néhány jótanács, mielőtt fotózásra jöttök


Szerencsés, ha mindkét szülő eljön a fotózásra, mert családi képeket otthon nehéz készíteni, hiszen valakinek a gép mögött is állnia kell.

Profi stúdió: Lehetőség van belvárosi stúdió bérlésére is. Ez főleg családfotózásnál hasznos, mert a széles háttér előtt kényelmesen elfér több ember egymás mellett. Ebben az esetben legalább 2 héttel a fotózás előtt jelentkezzetek, hogy biztos le tudjam foglalni a kívánt időpontot.

Ha hozzám jöttök: 
Mindenképpen célszerű több váltás ruhát magatokkal hozni. Így lehet igazán változatos sorozatot készíteni. Emellett javaslom, hogy hozzátok el a baba/gyermek kedvenc játékát/játékait, mert sokkal személyesebbek lesznek a képek, és a kicsinek is biztonságérzetet ad az ismerős tárgy. Mivel én is gyakorló anyuka vagyok, nálunk is számtalan (tényleg számtalan:D) különböző játék segíti a kicsik önfeledt szórakozását, hogy igazán vidám képek szülessenek.

Ha én megyek (ez újszülötteknél javasolt): 
Ebben az esetben viszek magammal hordozható világítást és hátteret (állvánnyal). Ilyenkor előzetesen egyeztetünk, hogy mik a lehetőségek. (Budapesten kívül az útiköltséget felszámítom)

Szabadtéri fotózás: 
Van pár kedvelt és bejáratott helyszínem (az abszolút kedvenc a Kopaszi gát - igazi gyerekparadicsom), de örömmel fogadok egyéni javaslatokat is. A fotózásra a reggeli és a késő délutáni időszak a legalkalmasabb (ekkor legjobbak a fényviszonyok). Ilyenkor célszerű tartalék időpontot is egyeztetni, mert az időjárást sajnos még nem tudom befolyásolni (dolgozom rajta;)). Én ezt szeretem a legjobban, mert a szabadban lehet elkapni a legőszintébb pillanatokat. Ilyenkor is érdemes néhány kelléket (kedvenc sapi, kabátka, játék) magatokkal hozni. (Budapesten kívül az útiköltséget felszámítom)